•  

  Ediţia a VIII - a

  27-30 Iunie 2013

  Timişoara

  Sala Capitol, Filarmonica "Banatul"

   

  Organizatori:

  Asociaţia Pro Philharmonia

  Universitatea de Vest – Facultatea de Muzică Timişoara

  Consiliul Judeţean Timiş

  Consiliul Local Timişoara

   

  Concursul se adreseaza tinerilor solişti români şi străini şi are ca obiective principale promovarea celor mai valoroase talente şi totodată o mai cuprinzătoare cunoaştere în rândul intrepreţilor şi a publicului a creaţiei contemporane româneşti, în special creaţia vocală a lui Sabin V. Drăgoi, precum şi a creaţiei universale.

   

  „Timişoara reînvie tradiţia muzicală românească.”
  prof. univ. Ionel Voineag, Univ. de Muzică, Bucureşti

   

  „Seriozitatea cu care la prima ediţie din anul 1997 s-a pornit în selecţia şi evidenţierea corectă a celor mai bune voci, (...)caracterizată prin afirmarea imediată (...) în viaţa artistică din ţară şi din străinătate (Aura Twarowska, Cecilia Costea, Nicoleta Colceiar, Gheorghe Petean, Daniel Trăilă, Cristina Simionescu) a emanat acea atmosferă de încredere ce a avut darul de atrage competitori de valoare, pentru obţinerea unui trofeu la Timişoara, se constituie un titlu de mândrie profesională, o garanţie.”
  Ioan Tomi, muzicolog

   

  „Este un concurs greu care cere din partea concurenţilor o rezistenţă fizică şi psihică deosebită. Plasez acest concurs în rândul celor foarte serioase, de un nivel profesional foarte ridicat. Mă bucur că este centrat în jurul unei personalităţi muzicale româneşti de excepţie.”
  Prof. univ. Vasile Spătărelu, Univ. de Arte Iaşi

   

  Adaugati-ne la friends cu id-ul Pro Philharmonia si dati-ne un like pe paginile Asociatia Pro Philharmonia si Concursul International de Interpretare Vocala Sabin V Dragoi, pentru a putea vedea pe wall direct cele mai noi informatii cu privire la concurs si eventualele modificari aparute

   

 •         Sabin V. Drăgoi (1894-1968) compozitor, pedagog, folclorist şi muzicolog român, format în conservatoarele din Iaşi, Cluj şi Praga, este unul dintre fondatorii Şcolii Muzicale Româneşti bazate pe folclorul românesc, fiind autorul a peste 100 de lucrări în toate genurile muzicale.

          In viziunea Profesorului dr. Gheorge Firca, muzicolog, Sabin V. Drăgoi, se conturează ca o personalitate marcantă a muzicii româneşti interbelice, fiind cel ce a apropiat cel mai mult actul componistic de autenticitatea sursei sale de inspiraţie: folclorul. Pentru aceasta, asemeni lui Bela Bartok, el s-a drapat şi în om de ştiinţă, dedicându-se culegerii şi studierii sistematice a unei zestre încă vii şi nealterate, a artei anonime a ţăranului.

          A sesizat imediat resursele de noutate melodico-ritmică ale melosului folcloric, mai mult, prin exemplul propriei creaţii, a risipit îndoieli ce mai persistau încă cu privire la potenţialitatea acestei surse de a fi nu doar decorativă, ci de a sta la temelia unor forme dezvoltătoare evoluate (ca în Divertisment rustic, unde în prima parte aşează colinda în dubla ipostază a unui material susceptibil de armonizare modală, modernă şi de tratare contrapunctică).

          Distins în anul compunerii, 1928, cu Premiul I de compoziţie "G. Enescu", Divertismentul rustic a constituit consacrarea sa ca autor de piese instrumentale şi simfonice. Cu toate acestea, Sabin V. Drăgoi, se dedică cu o pasiune ce i-a adus cu precădere recunoştinţa bănăţenilor – şi nu doar a acestora – muzicii corale, în care valorifică autenticitatea aceleiaşi surse populare.

          Tradiţia puternică a corului bănăţean, în latura sa laică dar şi religioasă (din care s-au născut cele două liturghii, una pentru cor bărbătesc şi cea pentru cor mixt), este ridică prin talentul său şi prin imperativele momentului la un nivel de profesionalitate ce a validat şi din această perspectivă maturitatea şcolii de compoziţie româneşti.

          Deschizător de drum şi în genul operei, Sabin V. Drăgoi, a înzestrat, prin Năpasta, după I. L. Caragiale, peisajul muzical autohton, cu prima lucrare cu caracter dramatic, legată de viaţa satului şi în care limbajul este ancorat în aceleaşi principii ale şcolii naţionale.

          Bănăţenii care i-au făcut o primire triumfală după premiera din 1928 de la Bucureşti a operei, au înţeles că semnificaţia evenimentului este una de dincolo de izbânzile locale ale unui mediu muzical, fie el aici oricât de evoluat.

          "Cântarea" este pentru Drăgoi de departe elemental cel mai bine conturat al gândirii sale muzicale, indiferent că aceasta este un atribut al corurilor sale, al cîntecelor cu acompaniament de pian sau al partiturilor de operă (în afară de Năpasta, în Kir Ianulea, Horea, Păcală şi Constantin Brîncoveanu). Vocalul este de aceea o "cale regală" de pătrundere în creaţia lui Sabin V. Drăgoi.

          Instituirea unui concurs de canto la Timişoara – devenit internaţional încă de la a 3-a ediţie – care să poarte numele compozitorului, este nu numai oportună ci şi semnificativă pentru personalitatea acestuia ce se "difuzează" în continuare prin glasurile şi sensibilitatea tinerilor concurenţi.

   

          A ocupat următoarele funcţii în activitatea pedagogică şi dirijorală:

   

  Profesor de armonie, contrapunct şi compoziţie (1924-1942) la Conservatorul Municipal din Timişoara şi director al aceleiaşi instituţii (1925-1943)

  Director al corurilor bărbăteşti Doina şi Banatul din Timişoara (1924-1932)

  Dirijor al corului mixt Crai Nou din Timişoara (1936-1940)

  Director al Operei Române din Cluj-Timişoara (1940-1944)

  Director (1942-1944) la Conservatorul şi Institutul de Artă din Cluj-Timişoara

  Profesor de armonie, contrapunct şi compoziţie la aceleaşi instituţii (1943-1944)

  Profesor de armonie, contrapunct (1946-1949) şi compoziţie (1949-1950) la Conservatorul din Timişoara.

  Între 1950 şi 1964 a fost directorul Institutului de Folclor din Bucureşti.

   

          Repere Biografice:

   

  •1894 - Se naşte pe 6 iunie la Selişte, judeţul Arad. Şi-a petrecut copilăria în satul natal, crescând în apropierea mamei, de la care a deprins dragostea pentru folclor şi cântece populare. Începe şcoala în sat, dar este nevoit, să urmeze şcoala maghiară de la Petriş.

  •1906 - Odată cu absolvirea clasei a V-a, este trimis la şcoala civilă din Arad, unde va studia muzica.

  •1908 - Absolvă cu bine clasele gimnaziale, şi se hotărăşte să urmeze Şcoala normală de stat din Arad, pentru a ajunge învăţător.

  •1909-1912 - Începe cursurile, unde va studia cu profesorul de muzică, Matyas Zoltai, care a descoperit în Drăgoi un adevărat talent. Termină şcoala primind şi un certificat oficial de muzică.

  1914 - Primeşte numirea ca învăţător într-un sat, lângă Budapesta, dar deja era plecat pe front. Este înrolat în armată pentru satisfacerea stagiului militar. Este luat prizonier şi transferat în lagărul de laTaşkent timp de doi ani.

  •1920 - Mobilizat la Cluj, are ocazia să susţină examen la Conservatorul de muzică şi artă dramatică. Pleacă la Bucureşti pentru a obţine o bursă. Aici îi cunoaşte pe Victor Eftimiu şi pe Octavian Goga, pe atunci ministru al artelor. Obţine o sumă care îi facilitează plecarea la Praga pentru a-şi continua studiile.

  •1922 - Obţine Premiul II la concursul de creaţie Enescu şi termină studiile la Conservatorul din Praga. Se căsătoreşte pe 6 august cu Livia Munteanu. Primeşte, la Deva un post de maestru suplinitor de muzică la Şcoala normală de învăţători. Începe să culeagă folclor, mai întâi din zona Devei, apoi din Lipova.

  •1923 - Obţine Premiul II "Enescu" cu "Suită de dansuri populare româneşti pentru pian". Se naşte fiica sa, Florica, care se stinge din viaţă un an mai târziu.

  •1924 - Se mută la Timişoara, fiind numit profesor la Conservator, continuând însă să strângă folclor din zona Hunedoarei.

  •1926 - Se naşte băiatul compozitorului, Virgil Mihai, şi câţiva ani mai târziu se naşte cel de-al treilea copil, Sabina.

  •1928 - Are loc premierea operei "Năpasta", după piesa lui I.L. Caragiale, fapt care îl consacră definitiv pe Drăgoi. Primeşte Premiul pentru cea mai bună operă scrisă de un român, acordat de Consiliul de administraţie al Operei Române din Bucureşti şi Premiul I "George Enescu" pentru "Divertisment rustic".

  •1942 - Apare "Monografie muzicală a comunei Belinţ" plus o serie de 90 de melodii, iar un an mai târziu se stinge din viaţă soţia compozitorului.

  •1944 - Se recăsătoreşte cu solista Ana Sidonia Varna, iar un an mai târziu se naşte Dinu, cel de-al patrulea copil. Demisionează din funcţiile ocupate, se mută la Timişoara şi se angajează la "Corala Banatului".

  •1946 - Se înfiinţează Conservatorul de muzică şi artă dramatică din Timişoara, unde este transferat ca profesor de armonie şi contrapunct, după care va fi numit rector şi profesor de compoziţie, odată cu transformarea Conservatorului în Institut de artă. Este ales membru în comitetul Uniunii compozitorilor.

  •1950 - Este numit profesor la catedra de folclor a Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti şi director al Institutului de Folclor.

  •1955 - Devine membru corespondent al Academiei Române.

  •1968 – Pe 31 decembrie, în vârstă de 74 de ani se stinge din viaţă la Bucureşti, lăsând neterminată antologia muzicală la care lucra, în urma unei complicaţii după o intervenţie chirurgicală.

   

          Creaţie

   

  Operă:

  Drama muzicală „Năpasta” (1927, rev. 1958)

  Misterul „Constantin Brâncoveanu”(1929)

  Opera comico- fantastică „Kir Ianulea”(1937)

  Opera istorică „Horia” (1945)

  Opera comică pentru copii „Păcală” (1956)

   

  Lucrări simfonice:

  „Trei tablouri simfonice”(1922)

  „Divertisment rustic”(1928)

  „Concert pentru pian şi orchestră” (1941)

  „Joc din Oaş”(1953)

  „Şapte dansuri populare”(1960)

  „Suită tătară”(1961)

  „Suită lipoveană”(1962)....etc.

   

  Dansuri simfonice:

  Ce aude Murăşul

   

  Miniaturi pentru pian:

  Moderato;

  Allegreto;

  Andantino;

  Allegro;

  Andante;

   

  Muzică de film:

  “Mitrea Cocor”

   

         

   

  Adaugati-ne la friends cu id-ul Pro Philharmonia si dati-ne un like pe paginile Asociatia Pro Philharmonia si Concursul International de Interpretare Vocala Sabin V Dragoi, pentru a putea vedea pe wall direct cele mai noi informatii cu privire la concurs si eventualele modificari aparute

   

 •  

  REGULAMENT

   

  1. Concursul este deschis interpreţilor vocali, indiferent de naţionalitate, care nu vor depăşi vârsta de 30 de ani pentru femei şi 35 de ani pentru bărbaţi la data de 10 iunie 2013. Nu se vor face exceptii în ceea ce priveşte limita de vârstă.


  2. Toţi doritorii care se încadrează în limita de vârsta vor trimite
  -formularul de înscriere completat,
  -o copie după un document de identitate (CI pentru concurentii români, paşaport sau document de indentitate care are trecută data naşterii pentru cei străini),
  -copie după chitanţa de depunere a taxei de participare în contul destinat,
  -o fotografie portret recentă (min. 1200 x 1200 pixeli) şi
  -un Curriculum Vitae,
  pe adresa de e-mail prophilharmonia@ymail.com, până la data de 10 iunie 2013 inclusiv.


  Cazarea şi masa va fi asigurată de organizatori. Cheltuielile de transport vor fi suportate de concurenţi.


  3. Data limită a înscrierilor este 10 iunie 2013. Orice documente primite după această dată nu vor mai fi luate în considerare.

  4. Taxa de participare la concurs este de 50 euro. Plata taxei de participare se va face prin depunerea sumei aferente in contul in lei (echivalentul în lei la cursul BNR al zilei) sau euro, în funcţie de situaţie.

  ASOCIATIA PRO PHILHARMONIA
  PIRAEUS BANK TIMISOARA
  P-TA VICTORIEI NR 7, TIMISOARA, ROMÂNIA
  CONT IBAN LEI RO33PIRB3700720910003000
  CONT IBAN EURO RO96PIRB3700720910004000
  COD SWIFT PIRBROBU

  Copia chitanţei de depunere trebuie ataşata documentelor de înscriere conform celor explicate la punctul 2. Taxa de înscriere nu se restituie în eventualitatea neprezentării la concurs.


  5. Concursul se va desfăşura pe parcursul a 4 zile, între 27 şi 30 iunie 2013, la Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, Timişoara, str. C. D. Loga, nr 2, fiind împărţit în 3 etape, conform calendarului:
  27 iunie- Tragerea la sorţi şi Etapa I, ora 11, sala Capitol
  28 iunie- Etapa a II-a, ora 17, sala Capitol
  29 iunie- Etapa a III-a, ora 18, sala Capitol
  30 iunie- Gala laureaţilor, ora 19, sala Capitol
  Orice modificari vor fi comunicate ulterior fie prin e-mail, fie prin postarea pe site-ul concursului sau pagina de Facebook a Asociaţiei Pro Philharmonia.


  6. Repertoriul obligatoriu şi la alegere al concursului va fi după cum urmează:

  Etapa I:
  1. Liedul Crizanteme sau Liedul Flori Albe de Sabin V. Drăgoi
  2. O arie de operă sau concert aparţinând creaţiei lui W. A. Mozart.

  Etapa a II-a:
  1. O arie la alegere din creaţia compozitorilor:
  -J. S. Bach,
  -G. F. Händel,
  -H. Purcell,
  -A. Vivaldi,
  -G. B. Pergolesi,
  -Chr. W. Gluck,
  -J. Haydn


  2. O arie de operă din repertoriul universal.

  Etapa a III-a:


  1.A. Concurenţii români vor pregăti o arie din operele lui Sabin V. Drăgoi:
  -Năpasta,
  -Horia,
  -Constantin Brâncoveanu,
  -Kir Ianulea,
  -Păcală.
  În cazul în care nu există o arie reprezentativă pentru un anumit tip de voce, se poate prezenta o altă arie din creaţia de operă contemporană românească.


  1.B. Concurenţii străini vor prezenta o arie din creaţia de operă a unui compozitor autohton contemporan.


  2. O arie din repertoriul universal, la alegere.

   

  Notă: Pentru concurenţii străini liedurile lui Sabin V. Drăgoi pot fi interpretate în limba italiană. Acestea pot fi transpuse în tonalitatea corespunzătoare vocii. Toate celelalte lucrări se vor cânta în limba originală. Întregul repertoriu de concurs va fi interpretat din memorie.


  7. Acompaniamentul va fi asigurat de către Lect. Univ. Dr. Silviana Cîrdu (Facultatea de Muzică) în cazul în care concurenţii solicită un pianist acompaniator.


  8. Juriul va acorda patru premii (marele premiu, premiile I, II şi III), o menţiune, premiile speciale „Marius Iuliu Mare” şi „Mirela Zafirii” constând în bani, precum şi alte premii
  speciale constând în semnarea de contracte pentru un număr de concerte .


  Juriul concursul va fi reprezentat de prestigioase personalităţi artistice din ţară şi străinătate dintre care menţionăm:

  1. Conf. Univ. Dr. Ana Stan Slusar
  Facultatea de Muzică, Timişoara

  2. Radu Popa
  Dirijor, Filarmonica „Banatul” Timişoara

  3. Conf. Univ. Dr. Bianca Manoleanu
  Decan, Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti

  4. Prof. Univ. Dr. Elena Moldovan
  Decan, Academia de Muzică „Ghe. Dima”, Cluj-Napoca

  5. Dr. Aura Twarowska
  Solist, Opera de stat Viena, Austria

  6. Mag. art. Soyung Yu
  CMS International Wien

  7. Rajmond Janssen
  Dirijor, Olanda


  9. Gala laureaţilor este obligatorie pentru toţi concurenţii premiaţi. Neparticiparea va acorda juriului dreptul de a retrage premiul.

   

  10. Deciziile juriului sunt finale şi nu pot fi contestate.

   

   

  Adaugati-ne la friends cu id-ul Pro Philharmonia si dati-ne un like pe paginile Asociatia Pro Philharmonia si Concursul International de Interpretare Vocala Sabin V Dragoi, pentru a putea vedea pe wall direct cele mai noi informatii cu privire la concurs si eventualele modificari aparute

   

 •  

  REPERTORIU

   


  Concursul se va desfăşura pe parcursul a 4 zile, între 27 şi 30 iunie 2013, la Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, Timişoara, str. C. D. Loga, nr 2, fiind împărţit în 3 etape, conform calendarului:
  27 iunie- Tragerea la sorţi şi Etapa I, ora 11, sala Capitol
  28 iunie- Etapa a II-a, ora 17, sala Capitol
  29 iunie- Etapa a III-a, ora 18, sala Capitol
  30 iunie- Gala laureaţilor, ora 19, sala Capitol
  Orice modificari vor fi comunicate ulterior fie prin e-mail, fie prin postarea pe site-ul concursului sau pagina de Facebook a Asociaţiei Pro Philharmonia.


  Repertoriul obligatoriu şi la alegere al concursului va fi după cum urmează:

  Etapa I:
  1. Liedul Crizanteme sau Liedul Flori Albe de Sabin V. Drăgoi
  2. O arie de operă sau concert aparţinând creaţiei lui W. A. Mozart.

  Etapa a II-a:
  1. O arie la alegere din creaţia compozitorilor:
  -J. S. Bach,
  -G. F. Händel,
  -H. Purcell,
  -A. Vivaldi,
  -G. B. Pergolesi,
  -Chr. W. Gluck,
  -J. Haydn


  2. O arie de operă din repertoriul universal.

  Etapa a III-a:


  1.A. Concurenţii români vor pregăti o arie din operele lui Sabin V. Drăgoi:
  -Năpasta,
  -Horia,
  -Constantin Brâncoveanu,
  -Kir Ianulea,
  -Păcală.
  În cazul în care nu există o arie reprezentativă pentru un anumit tip de voce, se poate prezenta o altă arie din creaţia de operă contemporană românească.


  1.B. Concurenţii străini vor prezenta o arie din creaţia de operă a unui compozitor autohton contemporan.


  2. O arie din repertoriul universal, la alegere.

   

  Notă: Pentru concurenţii străini liedurile lui Sabin V. Drăgoi pot fi interpretate în limba italiană. Acestea pot fi transpuse în tonalitatea corespunzătoare vocii. Toate celelalte lucrări se vor cânta în limba originală. Întregul repertoriu de concurs va fi interpretat din memorie.


  Acompaniamentul va fi asigurat de către Lect. Univ. Dr. Silviana Cîrdu (Facultatea de Muzică) în cazul în care concurenţii solicită un pianist acompaniator.

   

   

  Adaugati-ne la friends cu id-ul Pro Philharmonia si dati-ne un like pe paginile Asociatia Pro Philharmonia si Concursul International de Interpretare Vocala Sabin V Dragoi, pentru a putea vedea pe wall direct cele mai noi informatii cu privire la concurs si eventualele modificari aparute

   

 •  

  LAUREAŢII CONCURSULUI NAŢIONAL DE INTERPRETARE VOCALĂ
  "SABIN V. DRĂGOI"

  EDIŢIA I
  15 -18 iulie 1997

   

  MARELE PREMIU:        AURA TWAROWSKA

  PREMIUL I:                     CELLIA COSTEA

  PREMIUL I ŞI PREMIUL SPECIAL AL FUDAŢIEI DE CULTURĂ "FIRST":                            NICOLETA COSTEA

  PREMIUL II:                    GHEORGHE PETEAN

  PREMIUL III:                   DANIEL TRĂILĂ

  PREMIUL III:                   CRISTINA SIMIONESCU

   

  EDIŢIA a II -a
  5 -8 iulie 1999

   

  MARELE PREMIU:        ARDELEAN NICOLETA MIHAELA

  PREMIUL I:                     DUMITRESCU DAN PAUL

  PREMIUL II ŞI PREMIUL SPECIAL AL FUDAŢIEI DE CULTURĂ "FIRST":                            OCHEŞEANU RODICA ANDREEA

  PREMIUL III:                   ONCIOIU CORNELIA

  MENŢIUNE I:                  NEGU MARIA SIMONA

  MENŢIUNE II:                 NOVAC VIOLINA

  PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI ŞI PREMIUL SPECIAL AL STUDIOULUI TERITORIAL DE RADIO TIMIŞOARA:                    MAXIM MIHAELA

   

  LAUREAŢII CONCURSULUI INTERNANAŢIONAL DE INTERPRETARE VOCALĂ
  "SABIN V. DRĂGOI"

   

  EDIŢIA a III -a
  5 -8 iulie 2001

   

  MARELE PREMIU:        ARDELEAN IOAN

  PREMIUL I:                     ONCIOIU CORNELIA

  PREMIUL II                     LUŢSCU SIMONIDA

  PREMIUL III:                   GHEORGHIU TEODORA

  PREMIUL SPECIAL
  AL JURIULUI:                 VLAICU OCTAVIAN

  MENŢIUNE I:                  LAL ECATERINA AURORA

  MENŢIUNE II:                 CHERA LAURA FELICIA

   

  PREMII SPECIALE " GAUDEAMUS "
  OFERITE DE
  UNIVERSITATEA DE VEST TIMIŞOARA

   

  PREMIUL I:                       SALENO DIMITRIE

  PREMIUL II:                      BOTEZ ALINA MONICA

  PREMIUL III                      MIHAL ELVANA

  PREMIUL SPECIAL:        PETROVICI ALEXANDRU

  PREMIUL SPECIAL AL TINEREŢII
  AL JURIULUI:                    SIME COZMIN VASILE

  PREMIUL SPECIAL PENTRU CEA MAI BUNĂ INTERPRETARE ACORDATA DE PROF. TOMA POPESCU
  VIENA-EX AEQUO:         VLAICU OCTAVIAN
                                                GHEORGHE TEODORA

  PREMIUL CRITICILOR
  MUZICALI "JORA":           LAL ECATERINA

   

  EDIŢIA a IV -a
  10 -13 iulie 2003

   

  MARELE PREMIU:            TRALLA JUHAN HANNES
                                                (ESTONIA)

  PREMIUL I:                         IUGA IOANA MIA

  PREMIUL II:                        SIMIONCA FLORIN

  PREMIUL III                       NICA ELENA SIDONIA

  MENŢIUNE:                       VLAICU OCTAVIAN

   

  EDIŢIA a V -a
  21-24 iulie 2007

   

  PREMIUL I:                         ZAH DANIEL

  PREMIUL I:                         BUNOAICA MIRELA-IOANA

  PREMIUL II:                        POP ŞTEFAN

  PREMIUL II                         MRVOS IVA

  PREMIUL III:                       MATEIANU DANIEL

  PREMIUL III:                       FILIP OTILIA GEORGIANA

  PREMIUL III:                       ARDELEANU CRISTIAN IOAN

  MENŢIUNE I:                      MARKOVIC JELENA

  MENŢIUNE II:                     BACIU BOGDAN

   

  EDIŢIA a VI -a
  21-24 iulie 2007

   

  MARELE PREMIU:              ZAH DANIEL

  MARELE PREMIU:              AŞTEFĂNOAIEI FLORIN

  PREMIUL I:                           PURCEL DANIEL OVIDIU

  PREMIUL I:                           VERESS ORSOLYA AGNES

  PREMIUL II:                          PASCU EMANUELA

  PREMIUL II:                          BARDON ANTAL

  PREMIUL II:                          CERCHEZ NADEJDA

  PREMIUL III:                         UIFĂLEAN VASILE NATANAEL

  PREMIUL III:                         DOBREA GELU

  PREMIUL III:                         LOPEZ MENDOZA HECTOR

  PREMIUL III:                         BLEDEA CRISTINA

  MENŢIUNE:                          SÂMBOTEANU MIHAI FLORIN

  MENŢIUNE:                          BACIU BOGDAN

  MENŢIUNE:                          GRIGORAŞ CRISTINA

   

  EDIŢIA a VII -a
  1-4 iulie 2011

   

  MARELE PREMIU:              BACIU BOGDAN

  MARELE PREMIU:              ANUŞCA VERONICA:

  PREMIUL SPECIAL
  AL JURIULUI:                       PUŢINTICĂ MARINA

  PREMIUL SPECIAL
  "MARIUS IULIU MARE":   BOGDAN ZAHARIEA

  PREMIUL I:                           MAIER NICOLETA CORINA

  PREMIUL I:                           CERCHEZ NADEJDA

  PREMIUL I:                           MOGOŞANU CRISTIAN

  PREMIUL II:                          IOSIP IULIAN

  PREMIUL II:                          ZAHARIA ADELA

  PREMIUL II:                          DOBREA GELU

  PREMIUL III:                         PASCU EMANUELA

  PREMIUL III:                         DIMITRIU ANA

  MENŢIUNE:                          MĂRGEAN BIANCA

  MENŢIUNE:                          TALOŞ BOGDAN

   

  Adaugati-ne la friends cu id-ul Pro Philharmonia si dati-ne un like pe paginile Asociatia Pro Philharmonia si Concursul International de Interpretare Vocala Sabin V Dragoi, pentru a putea vedea pe wall direct cele mai noi informatii cu privire la concurs si eventualele modificari aparute